DIARI D'AULA

dimecres, 10 d’octubre del 2018

Visita al Mnactec de Terrassa - 4t


El divendres 5 d'octubre del 2018 els nens i nenes de 4t de l'escola Collserola van fer una visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya situat a Terrassa (Mnactec).


Un cop vam arribar ens van separar en dos grups per poder fer el taller. Ens van conduir a una sala on ens van posar en grups de cinc o sis persones. Un cop allà vam realitzar preguntes sobre l'electricitat que vam anar contestant al llarg del taller.

Aquest taller consistia a comprovar si diferents materials eren bons conductors d'electricitat (deixen passar electricitat) o aïllants (no deixen passar electricitat. Això ho fèiem amb l'ajuda d'un circuit tancat on hi havia una pila i una bombeta. Vam descobrir que hi havia molts materials no conductors i també vam comprovar el seu magnetisme.

Vam fer l'experiment de fregar un tub de plàstic amb paper per poder passar tots els seus electrons i veiem que es creava magnetisme amb materials d'alumini i porexpan.

El monitor del taller va demanar voluntaris per poder experimentar com el cos humà és bon conductor. Perquè no ens passés l'electricitat havíem de col·locar-nos a sobre d'un material no conductor. Ho vam fer amb un generador d'electricitat que es deia "Van der Graaf".

En el moment que passaven els electrons pel cos als nens se'ls hi posaven els cabells de punta.

Com a conclusió, podem dir que aquesta sortida al museu ha estat molt interessant i enriquidora perquè hem conegut aspectes i característiques de l'electricitat.

Alumnes de 4t



Vídeo de la sortida


Fotografies de la sortida
        

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada